Vychádza román Krava nebeská z pera Davida Duchovného

NETKY.SK • 15 Marec 2016, 10:44 • 2 min
Vychádza román Krava nebeská z pera Davida Duchovného

BRATISLAVA – Román Krava nebeská z pera známeho amerického herca Davida Duchovného prichádza na pulty slovenských knižných obchodov. TASR informovala PR manažérka vydavateľstva Ikar Andrea Coddington.

slovakia

left justify in out

Hlavnou hrdinkou románu herca Davida Duchovného je naozaj krava. Šťastná krava Elsie. Žije si spokojným životom, kým jej ho informácie o priemyselnom mäsokombináte neobrátia naruby. Čitateľ sa ponorí do vtipných historiek, ktoré ukazujú, že náš svet zúfalo potrebuje vzájomné pochopenie a porozumenie.

 

Elsie Bovaryová trávi dni jedením, odpočíva a debatuje s najlepšou priateľkou, krásavicou Mallory. Raz v noci sa kamošky vykradnú z kravína. Mallory flirtuje s býkmi a Elsie na prieskumoch po farme zistí šokujúce informácie, ktoré obrátia jej život naruby. Zvieratám na farme hrozí reálne nebezpečenstvo. Rozhodnú sa odísť do lepšieho, bezpečnejšieho sveta.

 

Napríklad do Indie, kde sú kravy nedotknuteľné. Na farme vzniká nesúrodá skupinka: Elsie, Jerry – vlastne Šalom, podráždený kanec, ktorý číta Tóru, lebo nedávno prestúpil na judaizmus, a Tom, uhladený moriak, ktorý nevie lietať, ale zato zobákom ovláda iPhone. Títo traja, narýchlo prezlečení za ľudí a s ukradnutými pasmi, zamieria rovno na letisko. Elsie je nevinná, vtipná, uštipačná a duchaplná rozprávačka príbehu, Tom sa napokon naučí lietať a rozdáva psychiatrické rady a Šalom, ktorého odmietnu jeho vlastní ľudia v Jeruzaleme, nečakane spojí Izraelčanov a Palestínčanov.

 

David Duchovny (1960) je obľúbený americký televízny, divadelný a filmový herec, scenárista a režisér. Jeho najznámejšou filmovou rolou je agent FBI Fox Mulder v seriáli Akty X. Žije striedavo v New Yorku a Los Angeles. Z anglického originálu Holy Cow (Farrar, Straus and Giroux, New York 2015) preložila Diana Ghaniová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies