Vychádza román Jabloňové lásky autorky Zuzany Širokej

NETKY.SK • 13 Január 2017, 18:58 • 2 min
Vychádza román Jabloňové lásky autorky Zuzany Širokej

BRATISLAVA – Román Jabloňové lásky z pera Zuzany Širokej prichádza v prvých dňoch roku 2017 na pulty slovenských knižných obchodov. TASR informovala PR manažérka vydavateľstva Ikar Andrea Coddington.

slovakia

left justify in out

O mágii jabloňových sadov, o papierových snoch a láske klíčiacej v srdciach silných a múdrych žien. Šesť generácií žien, šesť historických období, šesť starých odrôd jabloní. Denníky týchto žien, siahajúce viac než storočie dozadu, jej pomôžu pochopiť samu seba a objaviť svoje korene pevne vrastené do úrodnej pôdy.

 

Tridsiatnička Simona stratila všetko, čo bolo pre ňu dôležité. Nečakane jej zomrela matka, vzápätí prišla o prácu a opustil ju dlhoročný milenec. Chtiac-nechtiac zbalila svoj mestský život do kufra a presťahovala sa na vidiek, do starého penziónu uprostred jabloňového sadu, v ktorom vyrastala ona, jej matka, stará mama a rad prababičiek. Podarí sa Simone vykročiť z tieňa svojej jablone? Nájde lásku, otca pre dieťa, čo sa už čoskoro vypýta na svet, a zmysluplnú prácu?

 

Zuzana Široká o svojom najnovšom románe hovorí, že je doň votkaný genetický kód slovenských žien. Vraj sú ako jablone – pevne zakorenené v rodinných sadoch, silné a neochvejné, aby dokázali poskytnúť oporu každému, kto ju potrebuje, pritom však jemné a nežné ako lupene kvetov, a aj trochu zvodné, šťavnato-sladké ako zrelé plody.

 

Zuzana Široká (1979) je typický knihomoľ. Číta, kde sa len dá, a v jej žltom dome pod lesom nenájdete miestnosť bez kníh. Dve deti, sivá mačka a dokonca aj vlastné literárne postavy ju dennodenne presviedčajú o tom, že nezabudnuteľné príbehy sa odohrávajú aj v obyčajnej kuchyni. Autorka najradšej trávi čas so svojimi deťmi na peších či bicyklových výletoch alebo na potulkách po Európe. Chutí jej káva a červené víno, má rada škandinávskych spisovateľov, cestovanie vlakom a prírodu na Gemeri. Študovala na slovenských a zahraničných univerzitách marketing a manažment turizmu. Pracuje ako marketingová manažérka v mediálnej agentúre. Vo vydavateľstve Ikar jej vyšli úspešné novely Šťastie na mňa spadlo z neba (2013), Tiene bieleho orgovánu (2014) a Polámané krídla (2015).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona