Vychádza mysteriózny román Proroctvo sestier

NETKY.SK • 19 Júl 2010, 11:35 • 2 min
Vychádza mysteriózny román Proroctvo sestier

Vychádza mysteriózny román Proroctvo sestier - Kultúra Mysteriózny román Proroctvo sestier, prvá časť pripravovanej trilógie o sestrách dvojčatách, prichádza v týchto dňoch na pulty knižných obchodov. Vychádza vo viac než dvadsiatich krajinách sveta vráta

slovakia

left justify in out

Mysteriózny román Proroctvo sestier, prvá časť pripravovanej trilógie o sestrách dvojčatách, prichádza v týchto dňoch na pulty knižných obchodov. Vychádza vo viac než dvadsiatich krajinách sveta vrátane USA, Kanady, Veľkej Británie, Austrálie, Nemecka a Českej republiky. V jeseni 2009 bol zaradený medzi desať najlepších debutov pre mládež. Informáciu pre TASR poskytla PR manažérka vydavateľstva Ikar Mária Lešková.
      Sestry Lia a Alica nevedia, komu môžu dôverovať. Nemôžu si veriť ani navzájom. Proroctvo totiž postavilo Liu a Alicu proti sebe. Dvojčatá Lia a Alica Milthorpové stoja nad hrobom svojho otca, ktorého našli mŕtveho v Temnej izbe. Na tom istom mieste, za podobne záhadných okolností pred rokmi umrela aj ich matka. Hoci sú dievčatá na pohľad rovnaké, povahovo je každá iná. Namiesto toho, aby spoločne čelili krutému osudu, vznikajú medzi nimi konflikty a napätie. Na vine je starodávne proroctvo opradené tajomstvom, ktoré ich spája a zároveň rozdeľuje. Krátko po otcovej smrti Lia zistí, že na zápästí sa jej objavilo čudné znamienko. Udalosti sa vzápätí dávajú do pohybu - Liin priateľ James objaví zvláštnu knihu s jedinou stranou, na ktorej je text mysteriózneho príbehu o padlých anjeloch spojený s proroctvom. Čoskoro Lia od neznámeho dievčatka dostane zvláštny medailón, ktorý ju svojou silou priťahuje aj desí. Nečakane sa zoznamuje s veštkyňou Soniou a tá jej poodhalí viac z temného proroctva. Ak sa Lia nechce stať obeťou tajomných síl, musí sa na vlastnú päsť pustiť do nebezpečného pátrania. Netuší však, kde začať a komu vlastne môže dôverovať. A pritom od jej rozhodnutia závisí osud ľudstva.
      Autorka knihy Michelle Zinková sa narodila v južnej Kalifornii, v súčasnosti žije v Pine Bush v štáte New York. Vždy ju fascinovali legendy, povesti a mýty. V roku 2009 debutovala románom Proroctvo sestier (Prophecy of the Sisters). Je to prvá časť pripravovanej trilógie o sestrách dvojčatách, z anglického originálu ho preložila Mária Muráňová. Druhý diel trilógie bude mať názov Guardian of the Gate.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona