Vyčerpaný Sagan: S takými výsledkami nemôžem byť spokojný

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 15:46 • 2 min
Vyčerpaný Sagan: S takými výsledkami nemôžem byť spokojný

BRATISLAVA – Peter Sagan bol po tvrdej zimnej príprave plný odhodlania, pred jarnými klasikami sa cítil dostatočne silný a pripravený nadviazať na úspechy z predchádzajúcej sezóny. Po náročnej klasike Paríž-Roubaix bolo na ňom badať veľké sklamanie a frustráciu. Jarnú sezónu si so svojím tímom Bora-Hansgrohe predstavovali inak.

slovakia

left justify in out

"Dvakrát som dostal defekt...stálo ma to veľa síl. Keď som sa dostal do útoku, znovu som ´pichol´. Mal som smolu v ten deň, po tom som už nemal energiu, aby som sa predral dopredu," zhrnul svoje účinkovanie na ikonickom podujatí 2-násobný majster sveta. "Ako som už spomenul, na to aby ste uspeli na Paríž-Roubaix potrebujete jednoducho viac ako dobrú formu a silné nohy. Je to však súčasť cyklistiky a každopádne zabojujeme znovu o rok," pokračoval odhodlaný Sagan.

 

Jarné klasiky mu nevyšli

Peter Sagan triumfoval iba na pretekoch Kuurne-Brusel-Kuurne, a ešte sa dvakrát tešil z etapových víťazstiev na podujatí Tirreno-Adriatico. Vo férovom špurte Miláno-San Remo ho zdolal len Poliak Michal Kwiatkowski, ale na pretekoch Gent-Wevelgem ho poriadne ´vytočil´ svojou neaktivitou Niki Terpstra, Sagan tam napokon skončil tretí.  Na klasiky Okolo Flámska, kde nešťastne padol po tom ako si hľadal optimálnu stopu v bezprostrednej blízkosti popri zábradlí a zavadil o bundu jedného z divákov, či dvojnásobný defekt v Paríži by pravdepodobne najradšej zabudol. Aj napriek tomu to berie športovo.

 

Výsledky berie športovo

"Smola? Ani nie, aj keď som neuspel na Miláno-San Remo. Vo Flámsku som zasa urobil chybu a možno na Paríž-Roubaix som nemal dostatok šťastia. S mojou formou som spokojný, ale nie s výsledkami. Nemôžem sa uspokojiť s výsledkami, ktoré som dosiahol túto jar," uviedol Peter Sagan pre cyclingnews. "Cítim sa unavený, ale sezóna pokračuje ďalej. Trochu si oddýchnem a pokračujem v Kalifornii. Potom budú nasledovať dôležité podujatia vo Švajčiarsku a samozrejme Tour de France," doplnil Sagan.  

 

Sagan si v rebríčkoch UCI pohoršil

Úradujúci majster sveta  si pohoršil aj v rebríčkoch Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI). Nezastaviteľný Belgičan Greg van Avermaet opäť zvýšil náskok na čele rebríčka UCI WorldTour pred Saganom už o 1163 bodov. Pretekár tímu BMC Racing Van Avermaet si za víťazstvo na Paríž-Roubaix pripísal 500 bodov, zatiaľ čo Sagan iba 10 bodov. Slovenský jazdec už nie je na čele hodnotenia UCI World, ktorý zaviedla Medzinárodná cyklistická únia (UCI) len v minulom roku a počítajú sa doň výsledky zo všetkých pretekov pod hlavičkou UCI. Sagan má na konte 4659 bodov a preskočil ho opäť kráľ cyklistickej jari Van Avermaet so 4852 bodmi. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies