Výbušnina v Brne: Česká polícia zasahuje celoštátne proti extrémistom

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 13:34 • 2 min
Výbušnina v Brne: Česká polícia zasahuje celoštátne proti extrémistom

PRAHA - Po celom Česku prebieha dnes zásah Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ) namierený proti extrémistom, informovali české médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajského servera Novinky.cz našla polícia v Brne veľmi nebezpečný predmet - údajne ide o trúbku naplnenú výbušninou - a po celej republike zatkla okolo desiatky ľudí. 
     

Webové vydanie denníka Mladá fronta DNES uviedlo, že v jednom byte panelového domu v Brne polícia údajne objavila nástražný výbušný systém.
     

Hovorca ÚOOZ Pavel Hanták potvrdil, že v súvislosti s extrémizmom "vykonávame úkony trestného konania po celej Českej republike. Nad prípadom vykonáva dozor Mestské štátne zastupiteľstvo v Prahe". Citovali ho Novinky.cz. 
     

Povedal, že v mestskej časti Brno-Královo Pole objavili podozrivý predmet, ktorý pyrotechnik označil za vysoko rizikový. Následne boli prijaté "prísne bezpečnostné opatrenia".

     

Pražské mestské zastupiteľstvo uvalilo zatiaľ na prípad informačné embargo. Podrobnosti akcie zverejní polícia o niekoľko dní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona