Vybudovali si ostrov, aby unikli pred niečím, čo sa im vôbec nepáčilo

NETKY.SK • 2 Január 2018, 06:00 • 2 min
Vybudovali si ostrov, aby unikli pred niečím, čo sa im vôbec nepáčilo

AUCKLAND – Skupina obyvateľov oblasti Coromandel na Severnom ostrove Nového Zélandu mala už dosť každoročne opakovanej prohibície počas silvestrovských osláv.

slovakia

left justify in out

Presnejšie, v tejto časti ostrovného štátu, ktorá je aj prírodným parkom, platí počas sviatkov zákaz konzumácie alkoholu na verejných priestranstvách. Zopár miestnych ľudí, ktorí s tým neboli spokojní, sa dalo dokopy a vyskúšali trik: na mieste, kde rieka Tairua ústí do mora, postupne vybudovali malý umelý ostrov. Materiál naň transportovali vždy v čase odlivu, až postupne vznikol útvar dosť veľký na to, aby sa na ňom dal postaviť stôl.

 

Na Silvestra 2017 tam teda strávila skupina ľudí veselé chvíle, ktoré sa pretiahli až do Nového roka. Pritom argumentovali, že sú v medzinárodných vodách, na ktoré sa nevzťahuje zákaz pitia alkoholu platný na pevnine.

 

Hovorca miestnej polície John Kelly v reakcii na otázku BBC, ktorá o udalosti informovala, označil myšlienku vybudovania umelého ostrova za „kreatívnu“. Ako ďalej poznamenal, keby sa bol včas dozvedel o vytvorení ostrova, možno by sa aj on pripojil k skupine oslavujúcich.

 

Zákaz používania alkoholu na verejných miestach sa uskutočňuje v Coromandeli počas všetkých novoročných sviatkov. Za jeho porušenie hrozí pokuta v prepočte asi 180 amerických dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies