Výbuchy v Tchien-ťine si vyžiadali už 112 životov, 95 je nezvestných

NETKY.SK • 16 August 2015, 09:03 • 2 min
Výbuchy v Tchien-ťine si vyžiadali už 112 životov, 95 je nezvestných

TCHIEN-ŤIN - Už 112 životov si podľa najnovšej bilancie vyžiadali mohutné výbuchy, ktoré v stredu otriasli priemyselnou časťou mesta Tchien-ťin na severovýchode Číny. Nezvestných stále zostáva 95 ľudí, z toho 85 hasičov, oznámila agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

Novú bilanciu zverejnili čínski predstavitelia na dnešnej tlačovej konferencii. Oficiálny počet obetí stúpol po tom, ako pátracie tímy objavili ďalšie mŕtve telá.

 

Podľa predchádzajúcich správ čínskych médií stredajšie výbuchy a požiare v Tchien-ťine zranili ďalších minimálne 721 ľudí a okolo 6300 vyhnali z domovov. 

Na objasnení príčin výbuchov pracuje viac ako 200 armádnych špecialistov. Séria tragických udalostí zrejme začala v sklade, v ktorom sa nachádzali prepravné kontajnery s nebezpečnými materiálmi. 

V sobotu došlo v priemyselnej časti Tchien-ťinu k viacerým novým explóziám menšieho rozsahu a vznikali tam aj ďalšie požiare. 

Miestne úrady taktiež v sobotu nariadili evakuáciu obyvateľov v okruhu troch kilometrov od miesta nešťastia. Evakuovaným obyvateľov odporučili, aby si obliekli dlhé nohavice a dali si na tvár rúška.

Rodinní príslušníci nezvestných hasičov v sobotu narušili tlačovú konferenciu úradov a dožadovali sa informácií, či sú ich blízki ešte nažive.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies