Výbuchy v tábore thajských demonštrantov zranili 28 ľudí

NETKY.SK • 19 Január 2014, 11:05 • 2 min
Výbuchy v tábore thajských demonštrantov zranili 28 ľudí

BANGKOK - Podľa AP nie je známe, kto rozpútava násilnosti. Zvyšuje sa tým však pravdepodobnosť armádneho prevratu.

slovakia

left justify in out

Na 28 sa vyšplhal počet zranených po dvoch dnešných výbuchoch v tábore protivládnych demonštrantov v thajskej metropole Bangkok. Sedem ľudí utrpelo vážne zranenia, informovali agentúra AP a Reuters.

Stále nie je jasné, čo spôsobilo výbuchy. K prvému došlo 100 až 200 metrov od pódia demonštrantov, druhý nastal o pár minút neskôr v blízkosti stánkov, kde protestujúci predávajú tričká.

Išlo o ďalšie násilie namierené proti demonštrantom, ktorí žiadajú odstúpenie premiérky Jinglak Šinavatrovej a jej vlády.

V sobotu neznámy ozbrojenec spustil paľbu na demonštrantov, pričom vážne zranil jedného muža. V piatok dopadol medzi protestujúcich granát - zahynul jeden človek a desiatky utrpeli zranenia.

Podľa AP nie je známe, kto rozpútava násilnosti. Zvyšuje sa tým však pravdepodobnosť armádneho prevratu. Takýto scenár by prospel demonštrantom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies