Výbuchy munície v ďalšom sklade v českej obci Vrbětice pokračovali aj v noci nadnes

NETKY.SK • 4 December 2014, 11:59 • 2 min
Výbuchy munície v ďalšom sklade v českej obci Vrbětice pokračovali aj v noci nadnes

PRAHA - Ďalšie dve silné neriadené detonácie - jedna v stredu o 23.00 h a druhá dnes ráno o 04.00 h - vystrašili obyvateľov moravskej obce Vrbětice, v ktorej došlo v októbri k tragickému výbuchu muničného skladu. Informovala o tom dnes Česká televízia s odvolaním sa na zlínsku policajnú hovorkyňu Moniku Kozumpíkovú.

slovakia

left justify in out

V stredu ráno došlo na mieste k desiatkam až stovkám explózií, ktoré bolo počuť v ďalekom okolí a vynútili si preventívnu evakuáciu priľahlých obcí. Česká televízia dnes uviedla, že zdroj včerajších a dnešných výbuchov bol v sklade číslo 12, kde bolo uložených 12,8 tony  delostreleckých granátov a mín. Tento sklad je vzdialený 1200 metrov od skladu číslo 16, ktorý explodoval v októbri.
      

Príčina výbuchu ďalšieho skladu nie je známa. Jednou z možností je podľa Českej televízie vplyv počasia. Oba sklady mala v prenájme ostravská spoločnosť Imex Group.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies