Vybuchujúce baterky Galaxy Note 7 budú mať negatívny vplyv na hospodárenie Samsungu

NETKY.SK • 6 Október 2016, 16:12 • 2 min
Vybuchujúce baterky Galaxy Note 7 budú mať negatívny vplyv na hospodárenie Samsungu

STAMFORD - Problémy s baterkami telefónu Galaxy Note 7 budú mať dlhé mesiace negatívny vplyv na obchody Samsungu, tvrdí poradenská spoločnosť Gartner. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Počítame s výrazným zhoršením v 3. štvrťroku a zrejme ešte aj vo vianočnom kvartáli," uviedla analytička firmy Gartner Roberta Cozza. Prvým signálom rozsahu ekonomických škôd budú v piatok (7. 10.) zverejnené predbežné hospodárske výsledky Samsungu za 3. kvartál.

 

Cozza poukázala predovšetkým na nedávny prípad z USA, pri ktorom Note 7 začal horieť tesne pred štartom lietadla. Majiteľ telefónu uviedol, že to bol prístroj, ktorý už vymenil v rámci zvolávacej akcie. "Ak je to pravda, problém môže byť väčší, než sme doteraz predpokladali," zdôraznila. Analytička firmy Gartner si však myslí, že väčšina majiteľov zostane verná Note 7 a nevymení ho za iný telefón. "Sú to prémioví užívatelia, ktorí sa vedome rozhodli pre Note 7."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies