Výbuch zničil dvere úradu rímskokatolíckej rady biskupov

NETKY.SK • 26 Júl 2017, 11:14 • 2 min
Výbuch zničil dvere úradu rímskokatolíckej rady biskupov

MEXIKO 26. júla (SITA/AP) - Výbuch v ústredí mexickej rímskokatolíckej rady biskupov poškodil v utorok dvere do budovy, nikto sa pri ňom nezranil.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia rady niekto pred vchodom do ich budovy v hlavnom meste Mexika ponechal podomácky vyrobenú výbušninu okolo druhej hodiny ráno. Výbuch, ktorý zničil vchodové dvere, zachytila vonkajšia kamera. Na mieste zasahujú forenzní experti, zatiaľ nie sú známe bližšie informácie o podozrivom ani motíve činu.

Úrad biskupov sa nachádza v severnej časti mesta Mexiko, neďaleko Baziliky Panny Márie Guadalupskej, ktorá je jedným z najdôležitejších katolíckych chrámov na svete. Podľa biskupa Ramona Castra z diecézy Cuernavaca incident odráža situáciu v Mexiku, kde narastá počet vrážd v dôsledku drogovej vojny, pretrvávajúcej viac ako desaťročie.

V Mexiku tento rok zavraždili troch katolíckych kňazov a od roku 2013 ich násilnou smrťou zomrelo 18. Mnohí zahynuli pri ozbrojených lúpežiach, vydieraní či únosoch, pričom nebolo objasnené, či sa stali terčom násilia pre ich náboženské vierovyznanie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies