Výbuch zabil 27 ľudí v internetovej kaviarni v Iraku

NETKY.SK • 19 Apríl 2013, 10:09 • 2 min
Výbuch zabil 27 ľudí v internetovej kaviarni v Iraku

BAGDAD - Samovražedný útočník sa vo štvrtok večer odpálil v obľúbenej internetovej kaviarni v Bagdade, pričom zahynulo najmenej 27 ľudí a desiatky ďalších sa zranili.

slovakia

left justify in out

Ide o jeden z najhorších jednorazových útokov v irackej metropole v tomto roku. K výbuchu v západnej časti mesta došlo len dva dni pred provinčnými voľbami, ktoré budú dôležitým testom stability Iraku viac než rok po tom, čo krajinu opustili americké jednotky. Pri explózii sa zrútila časť budovy, v ktorej sa tiež nachádza nákupné centrum. Kaviareň Dubaj sa nachádzala na treťom poschodí.

Desať rokov po americkej invázii sunitskí extrémisti napojení na al-Kájdu uskutočňujú najmenej jeden veľký útok za mesiac, od začiatku roka však vystupňovali útoky samovražedných útočníkov s cieľom vyprovokovať v krajine konfrontáciu so šiitmi. V pondelok zomrelo pri bombových útokoch naprieč Irakom celkovo viac než 40 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona