Výbuch vulkánu Ontake si vyžiadal 40 zranených a 32 nezvestných

NETKY.SK • 28 September 2014, 10:18 • 2 min
Výbuch vulkánu Ontake si vyžiadal 40 zranených a 32 nezvestných

TOKIO - Najmenej 40 zranených si vyžiadala sobotňajšia erupcia vulkánu Ontake na hlavnom japonskom ostrove Honšú.

slovakia

left justify in out

Nezvestných zostalo 32 ľudí, po ktorých v horskom masíve pátra vyše 500 japonských vojakov a policajtov, oznámila dnes agentúra Reuters.
      

Tri osoby dopravil dnes ráno do bezpečia armádny vrtuľník. Na svahoch hory - populárneho cieľa horolezcov a turistov - uviazlo pôvodne okolo 250 ľudí, vrátane detí, väčšina z nich však dokázala zísť z masívu bez pomoci záchranárov.
      

Najmenej 12 osôb utrpelo zlomeniny a ďalšie vážne zranenia. Japonské úrady varovali, že bilancia obetí ešte nemusí byť konečná, keďže situácia na hore zostáva neprehľadná.
      

Letecké spoločnosti museli zmeniť trasy, aby sa stroje vyhli oblakom popola a dymu, čo spôsobilo meškania letov na tokijskom letisku.
      

Vulkanický komplex Ontake s najvyšším vrcholom 3067 metrov sa nachádza približne 200 kilometrov západne od Tokia. V jeho blízkosti sa nenachádzajú žiadne atómové elektrárne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona