Výbuch vo Volgograde má na svedomí samovražedná útočníčka

NETKY.SK • 21 Október 2013, 16:41 • 2 min
Výbuch vo Volgograde má na svedomí samovražedná útočníčka

MOSKVA - Ruskí vyšetrovatelia predpokladajú, že za pondelňajším útokom na autobus vo Volgograde stojí samovražedná útočníčka. Informovala o tom ruská tlačová agentúra Interfax.

slovakia

left justify in out

Tá cituje zdroj z regionálneho vyšetrovacieho výboru, podľa ktorého pri mieste činu našli identifikačné dokumenty domnelej útočníčky. Má ísť údajne o ženu islamistického militanta. Na mieste nešťastia objavili tiež časti výbušného zariadenia.

Ruským Volgogradom v pondelok otriasol výbuch mestského autobusu, ktorý po sebe zanechal najmenej šesť mŕtvych. Dvadsaťsedem osôb previezli do nemocnice, z toho osem je podľa agentúry Ria Novosti vo vážnom stave. V čase výbuchu, ktorého príčina zatiaľ nie je známa, sa v autobuse viezlo približne 40 ľudí. Podľa predchádzajúcich správ mal výbuch spôsobiť únik plynu, teraz však ruskí predstavitelia hovoria o možnom "teroristickom útoku" takzvanej "čiernej vdovy".

Bezpečnostná situácia na juhu Ruska vyvoláva obavy najmä v súvislosti s budúcoročnými olympijskými hrami v Soči, ktoré susedí s nepokojným severokaukazským regiónom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies