Výbuch vo väznici zabil dvoch trestancov, vyše 100 je zranených

NETKY.SK • 1 Máj 2014, 13:53 • 2 min
Výbuch vo väznici zabil dvoch trestancov, vyše 100 je zranených

PENSACOLA - Vo väznici na severe amerického štátu Florida prišlo v stredu približne o 23.00 (miestneho času) k výbuchu, ktorý zabil najmenej dvoch trestancov a zranil ďalších 100 až 150 väzňov a strážnikov.

slovakia

left justify in out

Explózia značne poškodila štvorposchodovú budovu, ktoré je súčasťou väznice Escambia v meste Pensacola. "Budova stále stojí, ale je nestabilná a jej časť sa zrútila," cituje agentúra Reuters hovorkyňu miestnych úradov Kathleen Castrovú. Ako spresnila, po výbuchu na mieste nenastal žiadny požiar. Všetko nasvedčuje tomu, že išlo o výbuch plynu, zatiaľ to však vyšetrovatelia nepotvrdili.

 

Špekuluje sa, že príčinou explózie mohli byť tohtotýždňové masívne záplavy. V zariadení si svoje tresty odpykáva asi 400 mužov a 200 žien. Zranených väzňov odviezli do miestnych nemocníc, zatiaľ čo ostatných premiestnili do iných väzníc v oblasti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies