Výbuch vlaku s ropou: Obyvateľov mesta museli urýchlene evakuovať

NETKY.SK • 31 December 2013, 07:41 • 2 min
 Výbuch vlaku s ropou: Obyvateľov mesta museli urýchlene evakuovať

CASSELTON - Na evakuáciu obyvateľov mestečka Casselton v americkom štáte Severná Dakota vyzvali v noci nadnes miestne úrady po tom, čo sa v jeho blízkosti vykoľajil 1,6 kilometra dlhý vlak prevážajúci ropu. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vykoľajenie vlaku viedlo k sérii explózií, pričom k nebu stúpali vysoké plamene a čierny dym. Miestne úrady odporučili evakuáciu zhruba 2400 obyvateľom mestečka Casselton, ako i obyvateľom žijúcim v okruhu ôsmich kilometrov smerom na juh a východ. Úrad miestneho šerifa informoval, že meteorológovia v oblasti predpovedajú zmenu počasia, ktorá môže zvýšiť riziko potenciálneho ohrozenia zdravia. Po vykoľajení vlaku začalo horieť približne desať z viac než sto vagónov. Zranenia neutrpel nikto, píše AP. Vagóny horeli aj po súmraku a úrady informovali, že ich pravdepodobne nechajú dohorieť. Presná príčina vykoľajenia nebola bezprostredne známa, na havárii sa však zrejme podieľal aj iný vlak prevážajúci obilie. Podľa niektorých zdrojov sa tento vlak vykoľajil ako prvý.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies