Výbuch vlaku s chemikáliami si vyžiadal jednu obeť

NETKY.SK • 5 Máj 2013, 13:11 • 2 min
Výbuch vlaku s chemikáliami si vyžiadal jednu obeť

Brusel - Jednu obeť a 33 zranených si vyžiadala explózia troch vykoľajených vagónov nákladného vlaku s chemikáliami, ku ktorej došlo v noci na sobotu pri belgickom meste Gent. Podľa agentúry DPA to dnes uviedol to hovorca provincie Východné Flámsko.

slovakia

left justify in out

Šesť z dovedna 13 vagónov nákladného vlaku sa z doposiaľ neznámych príčin vykoľajilo východne od Gentu pri obci Wetteren. Tri vagóny, v ktorých sa okrem iných nachádzala vysoko jedovatá látka akrylnitril, následne explodovali.

Z miesta nešťastia stúpal hustý čierny dym a 500 miestnych obyvateľov muselo opustiť svoje domovy a byty, píše DPA. Dovedna 33 ľudí hospitalizovali v nemocnici. Traja ľudia boli v kritickom stave, dnes sa však ich stav zlepšil.

V prípade obete ide podľa belgických médií o 64-ročného muža. Guvernér provincie Východné Flámsko Jan Briers uviedol, že príčina jeho úmrtia sa naďalej vyšetruje.

Hasiči nechali vagóny kontrolovane dohorieť kvôli obavám, že priamym hasením by mohlo dôjsť k uvoľneniu jedovatých plynov do ovzdušia. V prípade chemikálie išlo o ľahko horľavú látku akrylnitril, ktorá sa používa pri výrobe umelých hmôt. Plamene ustali až 16 hodín po nešťastí, následne sa hasiči pokúšali schladiť rozpálený kov. Úsek železničnej trate, kde k nešťastiu došlo, zostane pravdepodobne uzavretý po celý budúci týždeň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies