Výbuch v továrni na pyrotechniku v Taliansku si vyžiadal najmenej sedem životov

NETKY.SK • 24 Júl 2015, 18:05 • 2 min
Výbuch v továrni na pyrotechniku v Taliansku si vyžiadal najmenej sedem životov

RÍM - Životy najmenej siedmich ľudí si dnes vyžiadal dnešný výbuch v továrni na zábavnú pyrotechniku v juhotalianskom meste Modugno. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

K tragickému incidentu došlo v ústredí firmy Bruscella Italian Group a jeho príčina nebola bezprostredne známa. 
     

Podľa agentúry ANSA prvý výbuch nastal v prepravnom vozidle, ktorý odštartoval ďalšie detonácie vo vnútri samotnej továrne. Následný požiar sa rozšíril aj do okolitých lesných porastov.
     

Modugno sa nachádza neďaleko mesta Bari pri pobreží Jadranského mora. Počet obetí ešte nemusí byť konečný; členom hasičských tímov sa totiž kvôli pokračujúcemu požiaru ešte nepodarilo dostať do všetkých častí objektu. Na mieste zasahujú aj dve hasičské lietadlá.   
     

Agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu políciu informovala o štyroch mŕtvych a troch nezvestných osobách. Ďalších dvoch vážne zranených previezli do nemocnice. 
     

V máji došlo v Taliansku k podobnej tragédii, keď vo firme zaoberajúcej sa výrobou zábavnej pyrotechniky pri meste Neapol explózia zabila troch ľudí a rovnaký počet zranila.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies