Výbuch v rafinérii v Belgicku zabil najmenej jedného človeka

NETKY.SK • 19 November 2013, 18:33 • 2 min
Výbuch v rafinérii v Belgicku zabil najmenej jedného človeka

BRUSEL 19. novembra (SITA/AFP) - V belgických Antverpách prišlo v utorok k výbuchu v miestnej rafinérii patriacej ropnému gigantu Total, pri ktorom zahynul najmenej jeden človek. Záchranári však pátrajú aj po dvoch nezvestných osobách a bilancia nešťastia tak ešte môže stúpnuť. Vo Francúzsku sídliaca firma Total už vyjadrila rodine obete, ktorou bol jej zamestnanec alebo pracovník jedného zo subdodávateľov, svoju hlbokú sústrasť.

slovakia

left justify in out

K výbuchu prišlo asi o 15.00 SEČ priamo v areáli rafinérie Total Raffinaderij. Tá je vôbec najväčšou, akú vlastní Total, a treťou najväčšou v rámci celej Európy. Areál pre nešťastie preventívne evakuovali. Možnú príčinu explózie nezverejnili, keďže prípad je stále predmetom vyšetrovania. Firma už ubezpečila, že havária nepredstavuje žiadne nebezpečenstvo z hľadiska ohrozenia životného prostredia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies