Výbuch v parku na severe Gazy zabil 10 ľudí, Izrael zodpovednosť odmieta

NETKY.SK • 28 Júl 2014, 19:32 • 2 min
Výbuch v parku na severe Gazy zabil 10 ľudí, Izrael zodpovednosť odmieta

GAZA - Veľký výbuch vo parku v utečeneckom tábore na severe Gazy zabil osem detí a dvoch dospelých, 40 ďalších ľudí utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom v pondelok palestínski zdravotníci. Miestni vinia nálet izraelských síl, Izrael však zodpovednosť odmieta a tvrdí, že to bola zablúdená raketa militantov z Hamásu. V približne rovnakom čase iný výbuch otriasol hlavnou nemocnicou Gazy, nevyžiadal si však obete. Izrael, ktorý obviňuje militantov z ukrývania sa v nemocnici, opätovne zvalil vinu na zablúdenú raketu.

 

Izraelská armáda v nedeľu opäť obnovila útoky v Pásme Gazy krátko po tom, ako vypršalo niekoľkohodinové humanitárne prímerie. Bezpečnostná rada OSN vzápätí opäť vyzvala na "bezodkladné a bezpodmienečné humanitárne prímerie" medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamás. Počet obetí izraelskej ofenzívy na strane Palestínčanov už medzitým prekročil hranicu 1 040 mŕtvych, prevažne civilistov, 46 obetí hlási aj izraelská strana, z toho troch civilistov. K pondelňajším výbuchom došlo v relatívne pokojnom čase, keď obe strany poľavili v bojoch v rámci moslimského sviatku Íd al-Fitr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies