Výbuch v paneláku. Vo vnútri bolo 15 ľudí!

NETKY.SK • 27 Január 2022, 17:26 • 2 min
Výbuch v paneláku. Vo vnútri bolo 15 ľudí!

LIBEREC - Prípad sa stal dnes v trojpodlažnom dome v českom meste Liberec. Objekt začal po explózii horieť.

slovakia

left justify in out

V dome v libereckej mestskej časti Kateřinky bolo v čase výbuchu 15 ľudí. Najmenej desať osôb utrpelo zranenia.  Hovorca miestnej polície Vojtěch Robovský uviedol, že policajti prijali oznámenie o možnom výbuchu propánbutánovej fľaše. Požiar po výbuchu nahlásili okolo 7:30.

 

„Ten výbuch je zatiaľ nešpecifikovaný. Zachránili sme štyri osoby, ostatní ľudia sa evakuovali a dostali z domu ešte pred našim príchodom,“ povedal hovorca krajských hasičov Jakub Sucharda.

 

Jedna žena utrpela ťažké popáleniny, záchranári ju vrtuľníkom prepravili na špecializované pracovisko v nemocnici v Prahe na Vinohradoch. Ďalší pacient sa nadýchal dymu a má stredne ťažký úraz, povedal hovorca krajskej záchrannej služby Michael Georgiev. Tohto pacienta záchranári previezli do libereckej nemocnice spoločne s ďalšími troma ľuďmi vrátane detí.

 

Prečítajte si tiež: V Maďarsku odsúdili troch Slovákov

 

Požiar sa podarilo dostať zasahujúcim hasičom pod kontrolu zhruba 20 minút po príchode. Celý zásah trval asi štyri hodiny, píše iDNES.cz.

 

img

 

Popoludní začali vyšetrovať príčinu požiaru. Policajti na miesto vyslali kriminalistického technika a psovoda so špeciálne vycvičeným psom na vyhľadávanie akcelerantov horenia. „Prípadom sa zaoberajú libereckí kriminalisti s podozrením na všeobecné ohrozenie z nedbanlivosti,“ dodal Robovský.

 

Spôsobená škoda podľa prvého odhadu presiahne milión českých korún (zhruba 40 000 eur), výbuch nenarušil statiku domu.

 

Možno vás zaujme: Vražda ako z hororu u susedov v Čechách! Žena vykastrovala svojho priateľa



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona