Výbuch v nemeckej bani na draselnú soľ: O život prišli traja baníci!

NETKY.SK • 2 Október 2013, 06:24 • 2 min
Výbuch v nemeckej bani na draselnú soľ: O život prišli traja baníci!

BERLÍN - Najmenej traja ľudia dnes zahynuli pri nešťastí v bani na draselnú soľ pri nemeckej obci Unterbreizbach v spolkovej krajine Durínsko. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne zdroje.

slovakia

left justify in out

Baníkov zavalilo po kontrolovanej detonácii a následnom úniku plynu. Podľa vyjadrenia hovorcu spoločnosti K + S GmbH, ktorá baňu prevádzkuje, záchranári objavili telá troch obetí vo večerných hodinách. "Trojica baníkov vo veku 24, 50 a 56 rokov prišla o život počas detonácie, v dôsledku ktorej došlo k úniku oxidu uhličitého," uviedol hovorca spoločnosti Ulrich Goebel.

Spočiatku bolo v hĺbke približne 700 metrov pod zemou uväznených sedem baníkov, štyroch z nich sa podarilo včas zachrániť, pričom stav dvoch si vyžadoval lekárske ošetrenie, oznámila na svojej webovej stránke spoločnosť K + S GmbH so sídlom v meste Kassel. Nešťastie sa odohralo okolo poludnia, spresnila agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies