Výbuch v Ludwigshafene má štvrtú obeť, zraneniam podľahol hasič

NETKY.SK • 29 Október 2016, 16:42 • 2 min
Výbuch v Ludwigshafene má štvrtú obeť, zraneniam podľahol hasič

LUDWIGSHAFEN - Počet obetí výbuchu a následného požiaru v areáli chemickej továrne spoločnosti BASF v nemeckom meste Ludwigshafen spred takmer dvoch týždňov stúpol na štyri.

slovakia

left justify in out

Najnovšou obeťou je podnikový hasič, ktorý podľahol svojim zraneniam, oznámila dnes agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie samotného koncernu.

 

Miestna polícia štvrtú obeť nepotvrdila a odkázala na prokuratúru, ktorá je oprávnená poskytovať informácie médiám. Tam sa však agentúre DPA dnes nepodarilo nikoho zastihnúť.

 

K výbuchu došlo v riečnom prístave, patriacom k rozsiahlemu areálu BASF v Ludwigshafene. Na následky explózie predtým zomreli dvaja hasiči a námorník z lode kotviacej v tom čase v prístave, ďalších takmer 30 osôb utrpelo zranenia.

 

Vyšetrovatelia nešťastia predpokladajú, že ho spôsobil zamestnanec externej firmy, ktorý pri práci s uhlovou brúskou omylom narezal susediace potrubie používané na prepravu horľavých chemikálií.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona