Výbuch v Diyarbakire bol podľa tureckého ministra predsa len dielom teroristov

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 14:54 • 2 min
Výbuch v Diyarbakire bol podľa tureckého ministra predsa len dielom teroristov

ANKARA - Utorňajší výbuch v Diyarbakire na juhovýchode Turecka nebol nehodou, ale "teroristickým útokom".

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes turecký minister vnútra Süleyman Soylu, ktorý predtým vyjadril predpoklad, že explózia v policajnom objekte súvisela s opravárenskými prácami a nedošlo pri nej k "zásahu zvonka".

 

Silný výbuch otriasol dielňou pri hlavnej policajnej stanici v uvedenom meste obývanom prevažne tureckými Kurdmi, v ktorej práve opravovali obrnené policajné vozidlo. Zahynul pritom jeden policajt a dvaja civilní zamestnanci, ďalších 12 ľudí utrpelo zranenia.

 

Soylu v rozhovore pre televíznu stanicu Habertürk povedal, že podľa zistení vyšetrovateľov bol tento incident dielom útočníkov, ktorí vykopali tunel pod policajnú dielňu a umiestnili doň výbušninu.

 

"Uplynulú noc vyšlo najavo, že to bol teroristický útok," vyjadril sa minister bez toho, aby spomenul, kto je z tohto činu podozrivý.

 

Súkromná tlačová agentúra Dogan medzitým uviedla, že v súvislosti s utorňajším výbuchom polícia zatkla najmenej päť osôb.

 

Tureckom v posledných rokoch otriasajú bombové útoky, ktoré podnikajú kurdskí povstalci, ale i extrémisti napojení na džihádistickú organizáciu Islamský štát.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies