Výbuch v chemickej továrni v Číne si vyžiadal šesť mŕtvych a 30 zranených

NETKY.SK • 21 Marec 2019, 13:20 • 2 min
Výbuch v chemickej továrni v Číne si vyžiadal šesť mŕtvych a 30 zranených

PEKING - Najmenej šesť mŕtvych a 30 ťažko zranených si vyžiadala explózia, ktorá vo štvrtok ráno otriasla chemickou továrňou v meste Jen-čcheng ležiacom vo východočínskej provincii Ťiang-su. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovala agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Úrady dodali, že mnoho ďalších ľudí utrpelo pri výbuchu a následnom požiari ľahšie zranenia. Príčina explózie zatiaľ nie je známa.

Agentúra Sinchua s odvolaním sa na svedkov uviedla, že výbuch spôsobil požiar v továrni na hnojivá.

 

Videozáznamy publikované štátnymi médiami na čínskej sociálnej sieti Weibo zachytávajú obrovskú explóziu a požiar, pričom plamene dosahovali až po strechu chemickej továrne.

 

 

Na iných záberoch bolo nad miestom výbuchu vidno hustý tmavý dym. Agentúre AFP, ktorá o incidente informovala, sa nepodarilo overiť obsah videa.

 

Priemyselné nehody sú v Číne pomerne bežné. Ich veľmi častou príčinou je nedodržiavanie bezpečnostných predpisov.

 

Poslednou veľkou nehodou bol vlani v novembri výbuch kamióna prepravujúceho horľavé chemikálie. Došlo k nemu pri vchode do chemickej továrne v severočínskom meste Čang-ťia-kchou, ktoré bude jedným z dejísk zimnej olympiády v roku 2022. Výbuch si vyžiadal 23 obetí a 22 zranených.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies