Výbuch v centre Prahy: Zranení 6 cudzinci, medzi nimi aj občan SR

NETKY.SK • 29 Apríl 2013, 18:38 • 2 min
Výbuch v centre Prahy: Zranení 6 cudzinci, medzi nimi aj občan SR

PRAHA - Medzi 35 osobami, ktoré zranil pondelňajší výbuch plynu v centre Prahy, sú šiesti cudzinci vrátane jedného Slováka. Informoval o tom šéf tamojšej záchrannej služby Zdeněk Schwarz, podľa ktorého sú ďalšími cudzími štátnymi príslušníkmi dvaja Kazaši, dvaja Portugalci a jeden Nemec.

slovakia

left justify in out

Presnejšie informácie o stave cudzincov médiá neuvádzajú. Česká televízia (ČT) medzitým hlásila ukončenie dopravných obmedzení v okolí miesta výbuchu, ktorý predpoludním zdemoloval štvorposchodovú budovu vzdialenú iba niekoľko desiatok metrov od českého Národného divadla. Z priľahlých ulíc podľa nej po udalosti evakuovali okolo 230 ľudí vrátane zamestnancov divadla pre obavy z ďalších únikov plynu ako aj z možného zrútenia budovy.

Pohotovostné zložky do popoludňajších hodín pokračovali v prehľadávaní trosiek, zatiaľ sa však sa však nepotvrdili dohady, podľa ktorých by sa pod nimi mohli nachádzať zasypaní ľudia. Miesto navštívil aj český premiér Petr Nečas, ktorý podľa vlastných slov "pevne dúfa, verí a modlí sa za to" aby to bola pravda. Pražský primátor Bohuslav Sobotka na predošlej tlačovej konferencii uviedol, že v súvislosti s výbuchom nie je nikto nezvestný. Podľa ČT obyvateľom poškodených domov radnica ponúkla náhradné ubytovanie.

Premiér Nečas odvolávajúci sa na riaditeľa českej Bezpečnostnej informačnej služby Jiřího Langa popoludní taktiež potvrdil, že incident zrejme nebol teroristickým činom, uvádza internetový portál ČT.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies