Výbuch v bulharskom podniku na výrobu zbraní zabil dvoch ľudí

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 14:11 • 2 min
Výbuch v bulharskom podniku na výrobu zbraní zabil dvoch ľudí

SOFIA - Dvaja zamestnanci dnes zahynuli pri výbuchu v najväčšom bulharskom podniku na výrobu zbraní Arsenal, ktorý sa nachádza v meste Kazanlak v strednej časti krajiny. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

"K explózii došlo o 10.20 h miestneho času (09.20 h SELČ) v sklade určenom na zaobchádzanie s výbušninami a ďalším materiálom," povedal Nikola Nikolov, šéf oddelenia ministerstva pre protipožiarnu bezpečnosť, a dodal, že o život prišli dvaja ľudia.

 

Polícia najprv uviedla, že explózia v Kazanlaku, 230 kilometrov východne od bulharskej metropoly Sofia, vyvolala požiar, ktorý rýchlo uhasili. Nikolov však povedal, že požiar nevypukol a nehrozia ani ďalšie výbuchy.

 

Je ešte príliš skoro na stanovenie príčinu výbuchu, doplnil Nikolov.

 

V zbrojárskom priemysle v Bulharsku, krajine na pobreží Čierneho mora, sa už v minulosti stalo niekoľko nehôd. V roku 2014 pri sérii silných výbuchov v továrni na výrobu výbušnín v dedine Gorni Lom, približne 145 kilometrov od Sofie, zahynulo 15 zamestnancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies