Výbuch v budove vo Viedni bol pokus o samovraždu

NETKY.SK • 27 Apríl 2014, 15:09 • 2 min
Výbuch v budove vo Viedni bol pokus o samovraždu

VIEDEŇ - Výbuch, pri ktorom sa v sobotu zrútila časť obytného domu na ulici Mariahilfer Straße vo Viedni, bol podľa všetkého dôsledkom pokusu o samovraždu. Nasvedčuje tomu manipulácia s plynovým sporákom, oznámila dnes polícia.

slovakia

left justify in out

Devätnásťročný muž, ktorý explóziu zrejme spôsobil a ktorý zomrel krátko po vytiahnutí z trosiek, medzi priateľmi spomínal, že už nechce žiť. Bol nezamestnaný a mohol byť nešťastne zamilovaný, napísala ďalej agentúra APA. Podľa policajnej hovorkyne sa v ruke obete sa našiel zapaľovač.
      

Po výbuchu sa v sobotu dopoludnia zrútila časť vrchných poschodí štvorpodlažnej budovy v 15. viedenskom obvode Rudolfsheim-Fünfhaus.
      

Zranenia utrpelo ďalších 13 ľudí, obyvateľov domu, väčšinu z nich však ešte v ten deň prepustili z nemocníc. Vážnejšie zranenia, než sa pôvodne predpokladalo, je 48-ročná žena, ktorú z trosiek vytiahli až po ôsmich hodinách. Spolu s ďalšou ženou, ktorá je tiež stále na jednotke intenzívnej starostlivosti, sú však mimo akútneho ohrozenia života.
      

Mariahilfer Straße bola dnes okolo poškodenej budovy, stojacej na rohu ulice, naďalej uzavretá, čo zasiahlo aj prevádzku dvoch električkových liniek. Hasiči v noci dom z jednej strany zabezpečili a v priebehu dňa by mali odstrániť zvyšky zničenej strechy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona