Výbuch v belgickom meste Chimay si vyžiadal jedného mŕtveho a štyroch zranených

NETKY.SK • 26 August 2016, 06:58 • 2 min
Výbuch v belgickom meste Chimay si vyžiadal jedného mŕtveho a štyroch zranených

BRUSEL - Mohutný výbuch otriasol dnes krátko po polnoci belgickým mestom Chimay nachádzajúcim sa vo Valónskom regióne na juhu krajiny. Výbuch, ktorý nastal v športovom stredisku, si vyžiadal jedného mŕtveho a zranenia ďalších štyroch osôb. Informujú o tom agentúry AP a DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Príčina explózie nebola bezprostredne známa, ani to, či išlo o haváriu alebo teroristický čin, keďže k prípadnej zodpovednosti za výbuch sa v nasledujúcich hodinách nikto neprihlásil. Podľa agentúry Belga sa v športovom stredisku nenachádzali žiadne iné osoby. Dve zo zranených osôb sa údajne nachádzajú vo vážnom stave.

 

 

 

Polícia danú oblasť uzavrela. Výbuch spôsobil aj zrútenie veľkej časti budovy. Chimay leží približne 120 kilometrov južne od hlavného mesta Brusel. Belgické úrady sú v pohotovosti od marcových útokov na bruselskom letisku a v metre, ktoré si vyžiadali 32 obetí a vyše 300 zranených. K útokom sa prihlásila extrémistická skupina Islamský štát (IS).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona