Výbuch rakety na západe Líbye zabil jedného človeka

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 15:52 • 2 min
Výbuch rakety na západe Líbye zabil jedného človeka

TRIPOLIS - Jeden človek dnes zahynul a ďalších osem utrpelo zranenia pri výbuchu rakety, ktorá dopadla na západolíbyjské mesto Záwíja.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters mala raketa pravdepodobne zasiahnuť miestnu ropnú rafinériu.
     

Okrem mŕtveho, ktorý bol občanom Filipín, výbuch zranil ďalších troch Filipíncov, štyroch Líbyjčanov a jedného občana bližšie neurčeného afrického štátu.
     

V Líbyi už od vlani paralelne fungujú dve vlády a dva parlamenty, medzi ktorými fakticky prebieha ozbrojený konflikt. Legálne zvolená vláda i poslanecký zbor sa po vyhnaní z Tripolisu museli vlani v lete uchýliť do Tobruku. V Tripolise naopak pôsobí vláda, ktorú vymenoval predchádzajúci parlament kontrolovaný islamistami.
     

Politický a bezpečnostný chaos v Líbyi využívajú na rozširovanie svojich pozícií radikálni islamisti, vrátane skupín hlásiacich sa k extrémistickej organizácii Islamský štát (IS). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies