Výbuch pred nemeckým konzulátom v Afganistane: Hlásia dve obete

NETKY.SK • 11 November 2016, 07:17 • 2 min
Výbuch pred nemeckým konzulátom v Afganistane: Hlásia dve obete

KÁBUL - Na najmenej dvoch mŕtvych a 120 zranených sa zvýšil počet obetí výbuchu bomby uloženej v aute, ku ktorému došlo dnes pred nemeckým konzulátom v meste Mazáre Šaríf na severe Afganistanu. Informovala o tom televízia BBC s odvolaním sa na svojho spravodajcu nachádzajúceho sa priamo v meste.

slovakia

left justify in out

K zodpovednosti za útok sa bezprostredne po jeho uskutočnení prihlásilo militantné hnutie Taliban. "Taliban narazil s autom, v ktorom bola nálož, do vonkajšieho múru konzulátu," uviedol hovorca guvernéra provincie Balch Munír Farhád.


Podľa miestnych zdravotníkov množstvo zranení spôsobili sklenené črepiny. Nemeckí vojaci hneď po útoku, ku ktorému došlo okolo 23.00 h miestneho času (19.30 h SEČ), oblasť okolo konzulátu uzavreli.


Nemecko má v Afganistane okolo 1000 vojakov, ktorí sú umiestnení na základni nachádzajúcej sa na okraji Mazáre Šaríf. Je to najväčšie mesto provincie Balch, ktorá je vnímaná ako relatívne bezpečnejšia než susedné regióny, kde sú útoky militantov oveľa


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies