Výbuch plynu v Česku zničil panelák a zabil 5 ľudí

NETKY.SK • 18 Február 2013, 15:17 • 2 min
Výbuch plynu v Česku zničil panelák a zabil 5 ľudí

FRENŠTÁT POD RAHOŠTEM - Na päť sa v noci nadnes zvýšil počet obetí zrejme výbuchu plynu v panelovom dome, ku ktorému došlo v nedeľu ráno v českom meste Frenštát pod Radhoštěm. Medzi mŕtvymi sú aj tri deti, jeden človek je stále nezvestný a 11 osôb utrpelo zranenia, informoval dnes spravodajský portál iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Pri prevoze do nemocnice zomrel starší muž, žijúci v byte, v ktorom nastal výbuch. Druhé telo našli hasiči v sutinách panelového domu až v nedeľu pred polnocou. Podľa hovorcu hasičov Petra Kůdelu sa však zatiaľ nedá určiť totožnosť tejto obete, ani či ide o dospelého alebo o dieťa, pretože tlak trosiek telo úplne zdeformoval.

Tretie telo hasiči našli dnes po druhej hodine rannej a išlo o dieťa predškolského veku. O hodinu neskôr nasledoval nález ďalších dvoch detských tiel.

Podľa Kůdelu trosky dosahujú výšky jedného poschodia. Ruiny priebežne kontroluje sedem psov certifikovaných na vyhľadávanie tiel. Keďže stále tlejú, je nutné ich počas odpratávania polievať vodou.
Zo susednej bytovky evakuovali takmer 30 ľudí do zasadacej miestnosti neďalekej radnice. Ľudia môžu dočasne bývať okrem iného na internáte Strednej elektrotechnickej školy.

Silný výbuch otriasol Ulicou 6. mája vo Frenštáte pod Radhoštěm v nedeľu okolo štvrtej hodiny ráno, podľa svedkov nasledovali slabšie explózie. Tlaková vlna poškodila niekoľko výkladov v okolí budovy.

Príčinu nešťastia polícia stále vyšetruje, výbuch plynu však vidí ako najpravdepodobnejšiu. "Zatiaľ to vyzerá na výbuch plynu, ale ako bol iniciovaný, to doteraz netušíme," povedal iDNES.cz krajský policajný riaditeľ Tomáš Tuhý.

Muž v inkriminovanom byte podľa informácií Českej televízie kúril pomocou plynových fliaš, keďže plyn mu odpojili kvôli neplateniu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies