Výbuch plynu pri Hrašovíku poškodil dva domy

NETKY.SK • 18 Máj 2014, 12:31 • 2 min
Výbuch plynu pri Hrašovíku poškodil dva domy

KOŠICE - Poškodené autá a strechy na dvoch rodinných domoch, také sú následky sobotňajšieho výbuchu na vysokotlakovom rozvode plynu v obci Hrašovík pri Košiciach.

slovakia

left justify in out

Polícia už začala trestné stíhanie pre zločin poškodzovania cudzej veci a prečin všeobecného ohrozenia. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jána Mésarová, v sobotu okolo 17:00 z nezistených príčin explodovala vysokotlaková plynová rúra 1,5 metra pod zemou. „V blízkosti miesta havárie boli dva rodinné domy, pričom v jednom sa nachádzalo deväť osôb, z toho dve deti. Našťastie nebol nikto zranený,“ informoval dnes dôstojník operačného strediska košických hasičov Roman Keruľ. 

 

Podľa predbežného odhadu majiteľovi domu Petrovi Kubišovi z Hrašovíka vznikla na dome a aute škoda približne 20 000 eur. Tlaková vlna poškodila strechu a solárne zariadenie na dome a rozbila sklá na Škode Octavii. Majiteľom novostavby druhého poškodeného domu je Ondrej Bartoš z Družstevnej pri Hornáde, ktorý v čase výbuchu v dome nebol. Predbežnú škodu na jeho dome zatiaľ nestanovili. Poškodením vysokotlakovej rúry a následným únikom zemného plynu vznikla plynárenskej spoločnosti predbežná škoda 50 000 eur, dodala Mésarová. 

 

„V súčasnosti na odstránení problému stále pracujeme, robia sa kontroly na mieste a kolegovia zisťujú podrobnosti. Ak bude niečo nové, budeme verejnosť informovať,“ povedala dnes ráno agentúre SITA Ivana Zelizňáková zo spoločnosti SPP – distribúcia. Doložila, že sa to týka aj otázky odškodnenia poškodených. 

 

Pre výbuch na vysokotlakovom rozvode je bez dodávok plynu viac ako 2 700 odberných miest v 13 obciach, a to v Družstevnej pri Hornáde, Budimíre, v obci Ploské, Kráľovce, Chrastné, Vajkovce, Beniakovce, Kostoľany, Čižatice, Nová Polhora, Kavečany, Sokoľ a Hrašovík. Ako dlho bude prerušená distribúcia plynu nevedela Zelizňáková povedať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies