Výbuch plynovodu v Indii si vyžiadal najmenej 15 obetí

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 09:27 • 2 min
Výbuch plynovodu v Indii si vyžiadal najmenej 15 obetí

HAJDARÁBAD - Najmenej 15 ľudí prišlo o život v noci nadnes pri výbuchu na plynovode v juhoindickom štáte Ándhrapradéš. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Po výbuchu vypukol rozsiahly požiar. Po dvoch hodinách sa ho podarilo skrotiť. Dodávky plynu boli zastavené. Väčšina obetí zhorela v plameňoch, ktoré dosahovali výšku až 20 metrov. Ďalších desať ľudí hospitalizovali.

 

Požiar sa rozšíril do obytnej časti mesta Nagaram, ležiacom približne 550 kilometrov severovýchodne od hlavného mesta Hajdarábad. Prevádzkovateľ plynovodu, štátna spoločnosť GAIL, tvrdí, že oheň vypukol v plynovode pri rafinérskom komplexe. "Príčiny nehody nie sú zatiaľ známe," uviedlo vedenie spoločnosti. Dodal, že sa sústreďujú na záchranné operácie.

 

Úrady nariadili vyšetrovanie nehody. Hasiči a policajti oblasť evakuovali. Premiér Naréndra Módí vyjadril rodinám obetí sústrasť a nariadil úradom, aby zabezpečili okamžitú pomoc ľuďom postihnutým touto nehodou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies