Výbuch otriasol skladom na vojenskej základni USA v Japonsku

NETKY.SK • 24 August 2015, 08:13 • 2 min
Výbuch otriasol skladom na vojenskej základni USA v Japonsku

TOKIO - Výbuch dnes otriasol skladom na americkej vojenskej základni v Japonsku, v Sagamihare, ale žiadni zranení neboli hlásení, informovala japonská požiarna služba.

slovakia

left justify in out

Miestni hasiči dostali tesne po polnoci z nedele na pondelok (miestneho času) hlásenie o explózii v sklade s "nebezpečným materiálom" a vyrazili tam, uviedla tlačová agentúra Reuters.

 

 

Dodala, že požiar dostali pod kontrolu a nehrozí, že by sa šíril, pretože tam nie sú v tesnej blízkosti žiadne iné budovy. Príčina požiaru nie je známa rovnako ako druh nebezpečného materiálu uloženého v sklade, dodala.

 

Vo Washingtone predtým veliteľ amerického námorníctva Bill Urban povedal, že k výbuchu došlo v budove skladu Sagami, čo je americké vojenské stanovište v Sagamihare, asi 40 kilometrov od Tokia.

 

"Nemáme žiadne správy o zraneniach a hasiči na základni a privolaní hasiči v súčasnosti bojujú s ohňom, aby zabránili jeho rozšíreniu...," uviedol Urban v e-mailovej správe.

 

Japonská vysielacia spoločnosť oznámila, že sklad Sagami je využívaný ako sklad palív a munície.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies