Výbuch otriasol ďalšou chemickou továrňou v USA

NETKY.SK • 15 Jún 2013, 09:25 • 2 min
Výbuch otriasol ďalšou chemickou továrňou v USA

DONALDSONVILLE - Najmenej jeden robotník prišiel o život a sedem ďalších utrpelo v noci nadnes zranenia pri explózii v chemickej továrni v Louisiane. Ide už o druhý podobný výbuch v tomto americkom štáte v priebehu dvoch dní, oznámila dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K najnovšej explózii došlo v závode spoločnosti CF Industries v meste Donaldsonville na juhu Louisiany. Podľa miestnej polície sú niektorí zo zranených vo vážnom stave. Incident však údajne neohrozil okolie továrne, keďže nevznikol požiar ani nebol zaznamenaný únik chemických látok. 

K výbuchu došlo počas prečerpávania dusíka z cisternového vozidla do tlakovej nádoby, ktorá pravdepodobne neuniesla záťaž, na akú bola stavaná a praskla. Vyšetrovatelia budú zisťovať, či k tomu neprispelo aj zanedbanie bezpečnostných predpisov. 

Továreň CF Industries v Donaldsonville vyrába dusík pre poľnohospodárske a priemyselné účely. V časti areálu zasiahnutej výbuchom vznikli veľké materiálne škody. 

Len niekoľko kilometrov od nej vo štvrtok vybuchol iný chemický závod: explózia v prevádzke firmy Williams Companies pri meste Geismar si vyžiadala dva životy a desiatky zranených. Obe fabriky sa nachádzajú na rieke Mississippi.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies