Výbuch nálože umiestnenej pri ceste zabil v Afganistane celú rodinu

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 11:33 • 2 min
Výbuch nálože umiestnenej pri ceste zabil v Afganistane celú rodinu

KÁBUL - Najmenej šesť ľudí zahynulo v noci nadnes pri výbuchu nálože umiestnenej pri ceste, ku ktorému došlo dnes v provincii Nímróz na juhovýchode Afganistanu. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu provincie nálož vybuchla v čase, keď po ceste prechádzala rikša, na ktorej sa viezli členovia jednej rodiny. Medzi obeťami sú štyri deti, muž a žena. Pri výbuchu utrpel zranenia najmenej jeden ďalší civilista. K zodpovednosti za tento čin sa doposiaľ nikto neprihlásil.

 

K útoku došlo len deň po tom, ako militantné hnutie Taliban oznámilo začiatok svojej pravidelnej jarnej ofenzívy. Podľa vyhlásenia, ktoré Taliban poskytol médiám, je oficiálny začiatok ofenzívy naplánovaný na piatok.

 

Po rokoch pôjde o prvú ofenzívu militantov, ktorá bude prebiehať v čase, keď z Afganistanu odišli zahraničné jednotky pod vedením NATO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies