Výbuch nálože si vyžiadal 15 obetí na životoch

NETKY.SK • 29 August 2016, 12:29 • 2 min
Výbuch nálože si vyžiadal 15 obetí na životoch

BAGDAD - Najmenej 15 ľudí zahynulo dnes pri výbuchu nálože, ktorú v dedine ležiacej približne 40 kilometrov západne od šiitského posvätného mesta Karbalá odpálil samovražedný útočník. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa predstaviteľa irackých ozbrojených síl sa útoku, ku ktorému došlo počas svadby v dedine Ajn Tamár, zúčastnilo celkovo päť samovraždených atentátnikov, ale nálož sa podarilo odpáliť iba jednému z nich. Ostatných zneškodnili príslušníci irackej polície.


K zodpovednosti za dnešný útok sa doposiaľ nikto neprihlásil, avšak podľa irackých predstaviteľov spôsob jeho vykonania nasvedčuje tomu, že za ním stojí sunnitská extrémistická organizácia Islamský štát (IS). Tá po sérii vojenských neúspechov, ktoré v ostatných mesiacoch utrpela, vystupňovala útoky na iracké bezpečnostné sily a oblasti obývané šiitmi.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies