Výbuch nálože nastraženej v kensko-somálskom pohraničí si vyžiadal tri obete

NETKY.SK • 24 Máj 2017, 10:57 • 2 min
Výbuch nálože nastraženej v kensko-somálskom pohraničí si vyžiadal tri obete

Nairobi - Životy najmenej troch príslušníkov kenskej polície si dnes vyžiadal výbuch nálože, ktorá vybuchla pod policajným autom. Incident sa odohral v pohraničí so Somálskom.

slovakia

left justify in out

Ďalší dvaja policajti utrpeli zranenia. Traja ďalší policajti, ktorí sa tiež nachádzali v aute, vyviazli z útoku bez zranení.

K dnešnému incidentu došlo deň po tom, ako kenský policajný prezident Joseph Boinnet oznámil, že islamskí extrémisti zo skupiny aš-Šabáb zvyšujú v Keni svoje aktivity.

 

Vysvetlil, že do Kene zo Somálska pred časom prenikol neznámy počet islamistov, ktorí sú podľa neho zodpovedaní aj za nedávne útoky v okrese Mandera. O život pri nich prišlo päť ľudí.

 

Boinnet uviedol, že aš-Šabáb je v Somálsku pod mohutným tlakom vojakov z misie Africkej únie, ktorí tam vládnej armáde pomáhajú v boji proti povstalcom a podarilo sa im už tieto islamistické milície rozbiť na niekoľko menších skupín. Tie sa snažia prenikať cez hranice a páchať svoje útoky aj v Keni.

 

Kenský policajný prezident vyjadril obavy, že útoky islamistov v Keni by sa mohli zintenzívniť aj v súvislosti s pondelkovým teroristickým útokom v britskom Manchestri, preto vyzval obyvateľstvo na opatrnosť a spoluprácu pri nahlasovaní podozrivých osôb alebo predmetov v blízkosti vládnych budov, policajných staníc či na verejných miestach.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies