Výbuch na rušnom trhovisku: Bilancia útoku stúpla na 89 obetí

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 11:30 • 2 min
Výbuch na rušnom trhovisku: Bilancia útoku stúpla na 89 obetí

KÁBUL - Najmenej 89 mŕtvych a 42 zranených si dnes vyžiadala explózia auta naloženého výbušninami na rušnom trhovisku na východe Afganistanu. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na afganské ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

Samovražedný atentátnik za volantom automobilu sa odpálil v bezprostrednej blízkosti mešity a trhoviska plného ľudí. Výbuch auta zničil asi dve desiatky obchodov a pod ich troskami zostali uviaznuté desiatky osôb. Väčšinu obetí tvoria civilisti. 
     

Afganská armáda vyslala na miesto vojenské vrtuľníky a sanitky, aby zaistili prevoz zranených do provinčnej metropoly Šaran.

K výbuchu sa zatiaľ nikto neprihlásil.
     

K útoku došlo v okrese Urgun v provincii Paktíká, neďaleko od hraníc nepokojného pakistanského regiónu Severný Vaziristan, kde tamojšia armáda už niekoľko týždňov vedie rozsiahlu ofenzívu voči militantom. Mnohí z nich sa preto uchýlili na afganskú stranu hranice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies