Výbuch míny zabil v Mali troch francúzskych vojakov

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 11:48 • 2 min
Výbuch míny zabil v Mali troch francúzskych vojakov

BAMAKO - Výbuch míny v Mali zabil troch francúzskych vojakov, ktorí tam sú na protiteroristickej operácii, oznámila dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Francúzske ministerstvo obrany uviedlo, že vojaci išli v konvoji približne 60 vozidiel, keď pod vedúcim obrneným vozidlom vybuchla v blízkosti dediny Tissalit (Tessalit) na severe Mali pozemná mína.

 

Francúzsky prezidentský palác pôvodne oznámil, že jeden vojak na mieste zahynul a dvaja utrpeli vážne zranenia a boli prevezení do francúzskej poľnej nemocnice v meste Kaukau (Gao), kde podľa dnešnej správy zraneniam podľahli.

Niekoľko tisíc francúzskych vojakov pôsobí na južnom okraji Sahary v rámci operácie Barchan (Barkhane), ktorá poskytuje podporu vojakom z piatich krajín Sahelu v ich boji s islamským terorizmom.

 

Francúzsky prezident Francois Hollande vyjadril dnes podľa agentúry DPA sústrasť pozostalým a ubezpečil ich, že v týchto bolestivých okamihoch majú plnú podporu národa.

 

Od začiatku operácie v auguste 2014 zomrelo už sedem francúzskych vojakov. Operácia Barchan vznikla z francúzskej vojenskej intervencie proti islamistickým extrémistom v Mali.

 

Minulý mesiac bol cieľom útoku v hlavnom meste Mali, Bamaku, štáb vojenskej misie Európskej únie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies