Výbuch metánu v bani na Morave má najmenej jednu obeť

NETKY.SK • 20 December 2018, 22:36 • 2 min
Výbuch metánu v bani na Morave má najmenej jednu obeť

STONAVA - V čiernouhoľnej Bani ČSM v obci Stonava v Moravskosliezskom kraji vybuchol vo štvrtok o 17.16 h metán.

slovakia

left justify in out

O život prišiel najmenej jeden človek, približne desať osôb utrpelo zranenia a ďalších desať je nezvestných. Záchranári baňu stále prehľadávajú, informovala spravodajská televízia ČT24.

 

Podľa neoficiálnych informácií mohlo na mieste zomrieť až päť baníkov, záchranári ani banská spoločnosť však takéto informácie nepotvrdili.

 

"Popoludní došlo v bani ČSM-sever k banskému nešťastiu. Jeho príčinou bolo zapálenie metánu, ktorý spôsobil devastáciu niektorých banských pracovísk. Práce pod zemou boli okamžite zastavené a začalo sa vyfáranie všetkých pracovných čiat," povedal ČT24 hovorca spoločnosti OKD Ivo Čelechovský.

 

 

Záchranná služba zatiaľ ošetrila troch zranených - jeden bol podľa servera Novinky.cz otrasený po výbuchu, dvaja utrpeli popáleniny.

 

Baňa ČSM, pôvodne baňa Československého zväzu mládeže, funguje od decembra 1968. V roku 1990 bola vyčlenená z koncernu OKD a po privatizácii sa stala súčasťou firmy Českomoravské bane. V roku 2005 sa ako jediná aktívna baňa tejto firmy znovu stala súčasťou OKD.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies