Výbuch granátu v centre Káhiry zranil dvoch ľudí

NETKY.SK • 2 September 2013, 14:05 • 2 min
Výbuch granátu v centre Káhiry zranil dvoch ľudí

KÁHIRA - Dvoch robotníkov zranil dnes výbuch improvizovaného granátu pred policajnou stanicou v centre Káhiry. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Traja ľudia na motocykli hodili na policajnú stanicu pravdepodobne podomácky vyrobený granát. K zodpovednosti za tento čin sa bezprostredne po útoku nikto neprihlásil. Egypt sa zmieta v politických nepokojoch od 3. júla, keď armáda zvrhla islamistického prezidenta a vodcu hnutia Moslimské bratstvo Muhammada Nursího. Vláda podporovaná armádou zavraždila stovky členov Bratstva, ktoré obviňuje z podnecovania násilia a podpory terorizmu.

Bratstvo tieto obvinenia odmieta a obviňuje armádu, že zosnovala prevrat, aby v Egypte znovu zaviedla represívny režim z čias vlády bývalého prezidenta Husního Mubaraka.

Egypt zažil islamistické povstanie v 90. rokoch minulého storočia, keď bombové útoky a streľba destabilizovali krajinu a poškodili turistický ruch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona