Výbuch cisterny pred pôrodnicou v Mexiku spôsobili opotrebované skrutky

NETKY.SK • 17 Február 2015, 08:26 • 2 min
Výbuch cisterny pred pôrodnicou v Mexiku spôsobili opotrebované skrutky

MEXIKO - Výbuch cisterny prevážajúcej plyn, pri ktorom v nemocnici s pôrodnicou v mexickej metropole Mexiko zahynulo päť ľudí a ďalších 54 utrpelo zranenia, spôsobili dve opotrebované skrutky na vozidle. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vyplynulo to z výsledkov policajného vyšetrovania, ktoré opätovne poukázalo na skutočnosť, že mnoho cisterien prevážajúcich propán-bután je v nevyhovujúcom technickom stave. Hlavný prokurátor v metropole Rodolfo Rios dnes povedal, že dve skrutky na prírube čerpadla cisterny sa zlomili a spôsobili čiastočné uvoľnenie tesniaceho krúžku, v dôsledku čoho došlo k úniku plynu a jeho následnému výbuchu, ktorý zničil veľkú časť pôrodnice.
      

Prokurátor taktiež uviedol, že jedna zo skrutiek nemala správnu veľkosť a plynomer na vozidle bol nastavený tak, aby údaje pri odčerpávaní plynu hovorili v neprospech zákazníka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies