Výbuch cestnej bomby v provincii Sinaj usmrtil päť vojakov, zranil 14 ďalších

NETKY.SK • 27 Január 2016, 19:18 • 2 min
Výbuch cestnej bomby v provincii Sinaj usmrtil päť vojakov, zranil 14 ďalších

ARÍŠ - Päť vojakov zahynulo pri výbuchu bomby na ceste neďaleko mesta Aríš na nepokojnom egyptskom Sinajskom polostrove. Informovali o tom svetové agentúry.

slovakia

left justify in out

Dosiaľ neznámi militanti umiestnili výbušné zariadenie na cestu a odpálili ho v čase, keď okolo prechádzalo vozidlo s vojakmi na prieskumnej operácii. Pri výbuchu utrpelo zranenia ďalších 14 príslušníkov egyptských ozbrojených zložiek.

 

K zodpovednosti za najnovší útok militantov na Sinaji, ktorý sa odohral na predmestí mesta Aríš, metropoly nepokojnej provincie Severný Sinaj na pobreží Stredozemného mora, sa bezprostredne neprihlásila žiadna skupina.

 

Bezpečnostné sily na prevažne púštnom Sinajskom polostrove sú terčom opakovaných útokov militantných džihádistov už od povstania v roku 2011, ktoré vyústilo do zvrhnutia dlhoročného egyptského prezidenta Musního Mubaraka. Títo extrémisti vystupňovali útoky, keď armáda v roku 2013 zvrhla riadne zvoleného, islamisticky orientovaného prezidenta Muhammada Mursího. Odvtedy zabili veľký počet príslušníkov egyptských bezpečnostných síl. K násiliu dochádza prevažne v provincii Severný Sinaj.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona