Výbuch bomby v Thajsku zabil dvoch vojakov a piatich zranil

NETKY.SK • 19 Október 2015, 09:00 • 2 min
Výbuch bomby v Thajsku zabil dvoch vojakov a piatich zranil

BANGKOK - Dvaja vojaci zahynuli a ďalší piati utrpeli dnes zranenia pri výbuchu bomby umiestnenej pri ceste, ku ktorému došlo na nepokojnom juhu Thajska, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa predstaviteľa miestnej polície nálož umiestnená pri ceste vybuchla v provincii Pattání v okrese Sai Buri o 07.25 h miestneho času (02.25 SELČ) práve vo chvíli, keď okolo prechádzala motorizovaná vojenské hliadka na obrnenom vozidle.


Výbuch bol údajne taký silný, že zmietol transportér z cesty. Pri incidente prišli o život dvaja vojaci a piati utrpeli

zranenia.


Ďalšia nálož explodovala, keď na miesto prvého výbuchu dorazili posily, ale tentoraz sa nikto nezranil. K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil. Polícia však tvrdí, že najnovší bombový útok bol veľmi podobný tým, ktoré v oblasti na juhu Thajska uskutočňujú moslimskí vzbúrenci, ktorí sa usilujú o odtrhnutie provincií Pattání, Jalá a Narathivat od prevažne budhistického Thajska.


Konflikt na juhu Thajska, ktorý nanovo vypukol v roku 2004, si doposiaľ vyžiadal približne 6200 mŕtvych a 11.000 zranených.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona