Výbuch bomby v náboženskej škole zabil hlavného duchovného, zranili sa aj štyria študenti

NETKY.SK • 9 Máj 2017, 10:19 • 2 min
Výbuch bomby v náboženskej škole zabil hlavného duchovného, zranili sa aj štyria študenti

KÁBUL - Výbuch bomby v náboženskej škole v severoafganskej provincii Parván usmrtil dnes hlavného duchovného a zranil štyroch študentov.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom zástupca guvernéra provincie Šáh Wálí Šahíd. Pri útoku bol dnes ráno zavraždený líder parvánskej duchovnej rady Mawlaví Abdul Rahím Hanafí, uviedol zástupca guvernéra. 

Hanafí bol hlavným terčom bombového útoku, ku ktorému došlo v madrase, islamskej náboženskej škole vyššieho typu, v provinčnom hlavnom meste Čáríkár.

 

Zatiaľ nie je jasné, prečo sa stal duchovný terčom útoku, a k zodpovednosti sa ešte neprihlásila žiadna skupina. Šahíd odsúdil útok ako "teroristický čin". Dodal, že prebieha vyšetrovanie, ktorým sa zistí, ako sa bomba dostala do triedy.

 

Militantné hnutie Taliban ohlásilo minulý mesiac začiatok jarnej ofenzívy a vyhrážalo sa, že vystupňuje útoky po celej krajine.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona