Výbuch bomby v kurdskej metropole zabil štyroch ľudí

NETKY.SK • 19 November 2014, 12:26 • 2 min
Výbuch bomby v kurdskej metropole zabil štyroch ľudí

ARBÍL - V irackom kurdskom hlavnom meste Arbíl vybuchla v stredu nálož umiestnená v aute, pričom zahynuli najmenej štyria ľudia. Informovali o tom miestne médiá.

slovakia

left justify in out

K výbuchu sprevádzanom streľbou došlo v centre mesta pred úradom guvernéra blízko historickej citadely. Zábery ukazujú viaceré vyhorené autá a podľa svedkov prišli o život dvaja policajti a dvaja civilisti. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil, podobnými akciami v Kurdistane však opakovane hrozí Islamský štát, ktorý v lete obsadil rozsiahle územia na severe krajiny. Doteraz bol región relatívne pokojný a mesto malo reputáciu bezpečného aj pre cudzincov.

 

Posledný väčší útok v Arbíle sa odohral pred vyše rokom, keď militanti uskutočnili koordinovaný samovražedný a bombový útok proti sídlu bezpečnostných síl. Ďalšia explózia sa odohrala v auguste, nedošlo však k žiadnym obetiam.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona