Výbuch bomby v autobuse na Filipínach zabil dieťa a zranil ďalších 23 ľudí

NETKY.SK • 18 September 2015, 12:37 • 2 min
Výbuch bomby v autobuse na Filipínach zabil dieťa a zranil ďalších 23 ľudí

MANILA - Jedenásťročné dievča dnes zabila a 23 ľudí zranila podomácky vyrobená bomba, ktorá vybuchla v autobuse na juhu Filipín, informovala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Polícia uviedla, že do autobusu v tom okamihu nastupovali cestujúci na autobusovej stanici v meste Zamboanga, 875 kilometrov na juh od hlavného mesta Manila. Výbuch vyvolal požiar, ktorý autobus celkom zničil.
Do nemocníc previezli 23 ľudí s rozličnými zraneniami z explózie.

 

Bezpečnostné orgány zvažujú ako možný motív vydieranie. V roku 2013 zahynuli pri výbuchu bomby v autobuse rovnakej dopravnej spoločnosti traja ľudia. V oblasti tiež operujú islamskí extrémisti a moslimskí povstalci. Hlavný inšpektor polície v meste Zamboanga Joel Tuttuh povedal, že páchateľmi by mohli byť militanti, ktorí tento rok už v meste pri inej autobusovej stanici odpálili auto s výbušninami. Explózia zabila dvoch ľudí a vyše 50 osôb zranila.

 

Minimálne jeden z dnešných zranených je vo veľmi vážnom stave, podľa jeho slov prišiel o ruku a o nohu.

 

"Improvizované výbušné zariadenie mohlo pochádzať od teroristickej skupiny Abú Sajjáf, nespokojných zamestnancov alebo konkurencie," citovala ho agentúra AP.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies