Výbuch bomby pred mešitou v afganskéj Heráte zabil najmenej 7 ľudí

NETKY.SK • 6 Jún 2017, 15:20 • 2 min
Výbuch bomby pred mešitou v afganskéj Heráte zabil najmenej 7 ľudí

KÁBUL - Najmenej sedem mŕtvych a 15 zranených si dnes vyžiadal bombový útok v afganskom meste Herát, kde nálož ukrytá v motocykli vybuchla priamo pred vstupom do jednej z miestnych mešít.

slovakia

left justify in out

Terčom útoku bola mešita Masdžid-e džámí, ktorá je najväčšou v Heráte a býva každodenne navštevovaná tisíckami veriacich. Historická budova z 13. storočia zároveň patrí medzi známe symboly Afganistanu.

Zábery zverejnené v sociálnych médiách zachytávajú vysoký stĺp čierneho dymu nad mešitou, ako aj zadymené vnútorné nádvorie. Informácie o možných páchateľoch zatiaľ nie sú známe.

Výbuch z Herátu hlásili v čase, keď sa v afganskom hlavnom meste Kábul koná mierová a bezpečnostná konferencia za účasti zástupcov viac ako 20 krajín.

 

Radikálne hnutie Taliban sa medzitým prihlásilo k raketovému útoku, ktorého terčom bola dnes centrála NATO v Kábule, pričom však raketa dopadla na pozemok indického veľvyslanectva a nespôsobila nijaké škody.

Výsledkom dvoch smrtiacich útokov a demonštrácií za vyššiu bezpečnosť v Kábule bolo minulý týždeň približne 180 mŕtvych a 600 zranených.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies